Translate

sunnuntai 9. syyskuuta 2018

Pientä tilannepäivitystä

Hetkeen näemmä mitään päivitystä tänne, pääosin syystä ettei asiat menneet ihan toivotulla tavalla uusien chilien kanssa kun yksikään niistä ei itänyt lopulta joten tämä vuosi sitten vanhojen chilien kanssa. Eikä nytkään ihan ongelmatta selvitty, ei sentään mitään kirvoja riesaksi asti kuin töihin viedyissä hetken aikaa mutta ilmeisesti roomansalaatin kylkiäisinä tuli ihanat ansarijauhiaiset jotka sinänsä on vaarattomia ja jos rakastaa siivoamista niin ihan kannattava hankinta. Tahmaa kaikki paikat ja lisääntyy nopeasti mutta kohtuullisella vaivalla eli mäntysuopaa ja vettä kun suihkuttelee niin niistä pääsee eroon. Omana ongelmana oli tosin se että sitä pitäisi tehdä monta kertaa päivässä ja pitkään eikä se tänä vuonna onnistunut sillä tasolla miten pitäisi. Vaivatonta mutta vaatimuksena toki olla paikalla tekemässä sitä. Vielä kun kerran tuntuu kesää olevan jäljellä niin pikkuista karsintaa.




Tämän kokoisiksi nämä suurimmilta osin kasvoi, osaa tosin jo ehdin aikaisemminkin pätkimään kun alkoi osa kasvamaan vinoon.






Tylysti vaan lyhyemmäksi ja toiveena että auringonvaloa vielä riittää sen verran että tulee uutta kasvustoa ennenkuin nämä pitää ottaa sisälle. Sato talteen, luultavammin jotain hilloa tms tulee tehtyä jossain välissä kun ne on jo loppuneet viime vuodelta. Kun tulee ajankohtaiseksi ottaa nämä sisälle niin pientä siistintää vielä lisää, ehkä pienempään ruukkuun osa että mahtuvat olemaan sisällä.



Pääsato näyttäisi tulevan tästä Gumdrop pariskunnasta minkä istutin töihin pihalle, ehkä hieman myöhään tosin kun on näin pieni. Rungot on sentään paksuntuneet ihan kivasti, tuuli tuivertanut niin paljon että on molemmat vinossa ja juuret aikalailla paksuuntuneet ja levinnyt aika pinnassa laajalle alueelle. Jossain vaiheessa tämä täytyy siirtää sisälle kypsyttelemään ja voi olla että jää töihin sisäkasviksi ruukkuun kunhan sato kypsyy ensin.

1 kommentti: