Translate

sunnuntai 9. elokuuta 2015

Siementen keruuta ja kissojen kiipeilypuut

Tovi vierähtänyt edellisestä päivityksestä mutta eipä ole paljoa oltu kotona eikä paljoakaan ole toisaalta tapahtunutkaan. Satoa alkaa tulemaan ihan kohtuudella vaikka tähän kauteen ei mitään odotuksia ollut eikä kovin suurta panostustakaan. Pubea pukkaa. c04897 yhden nupun voimin, jee. CAP 907 roikottaa muutamaa palleroaan. PI 593618 taas puskee elämänsä satoa makuuhuoneessa. Vajaa 30 kypsää ja reilu 50 kukkaista (en sen enempää jaksanut laskea...) joten sato-odotukset on ylittynyt tämän suhteen. Puhtaita siemeniä ainakin tulossa ihan "riittävästi"? Viimevuodeltakin niitä siemeniä on jo tallessa muutama sata joten voi olla että tulee nelinumeroinen summa noita siemeniä vuosikymmeniksi säilöttäväksi. Jos on huono itävyys, paikataan se siementen lukumäärällä.

PI 593618 kukkii jälleen

CAP 215 kukkii

Ja kukkii usean kukan voimin
Mitään podeja ei näistä kahdesta vielä roiku mutta näyttää kyllä siltä että kohta voi jotain näkyvää olla ihmeteltävänä.
Kissojen kiipeilypuu
Ei mikään tarkoitus noilla olla kissojen kiipeilypuuna mutta aika vaikea estää. Jos kissa bongaa rastaan, ei se enää muuta huomioi... Habanero Yellow on sen verran kookas ja tukeva että kestää kissan etutassut mutta ei kuitenkaan niin tukeva että koko kissaa. Giant ja Goat's Weed vielä vähemmän tukevia joten aika laonneita ovat kissan jäljiltä. Epäselvää on kumpi kissoista kun molempia linnut kovin kiinnostaa. Ja molempien ilme on "en se minä ollut"...

PI 543203 kukkii raivolla
PI 543203 kukkii taas vaihteeksi aivan raivolla. Käsin pitäisi nämäkin kaikki pölyttää mutta ei kyllä kiinnostus ihan riitä siihen puuhaan. Käsin koitan sivellä ja toivoa että pölyttyisivät. Samaa tekniikkaa saa monen muunkin kanssa tehdä. Puhtaita siemeniä toki näin ei tule mutta kun tuosta on jo siemeniä tallessa niin ei niin väliäkään. Ja muilla on pussit päällä. Ja kun puhtaiden siementen kerääminen kerran on osa harrastusta, niistä täytyy pitää hyvää huolta.


Ensin hankitaan paperia. Sitten siitä tehdään neliö. Ja sitten taitetaan kolmion muotoon. Ja sitten taitetaan kolmion yksi kulma niin että se menee 90° kulmassa toiseen reunaan.


Ja sitten käännetään ympäri ja sama juttu toistetaan jotta saadaan tehtyä paperista muki joka kestää vettä (hyvin lyhyen aikaa tosin paperista riippuen)


Otetaan varmasti kypsistä podeista siemenet talteen ja kuivumaan joksikin aikaa. Kunhan ensin vain kuivuvat kunnolla, sen jälkeen pesu jolla saadaan epävarmat itäjät pois ja itävyys% korkeammaksi. Vaikka ne ei paljoa tilaa vie, turha säilöä siemeniä joilla epävarmuutta itääkö ollenkaan.
Nannaa
Kaveri tuli aikaisemmin käymään Suomessa. Pyysin että toisi jotain kivaa tullessaan ja hänhän toi. Pari purkkia chilejä ja pitäisi olla hieman tulisia. En vielä ole maistanut mutta tänään taidan toisen avasta ja maistella. 12 tunnin varoitusajalla tuli nämä. Ja hän oli tyttöystävänsä kanssa keskustellut aiheesta ja hänen tyttöystävä oli ollut hieman kummissaan. Ei hän tiennyt että kaverinikin näistä tykkää, olisin saanut itsetehtyjä kilon purkin jos olisivat aikaisemmin tienneet. Kaverin tyttöystävän isoäiti tekee kuulemma parhaita täytettyjä chilejä (samaa ne kaikki sanoo, mun isoäiti tekee ne parhaat...).  Mistään kuitenkaan ei saa tuttujen kautta Tondo Calabrese siemeniä tai Bacio di Satanan siemeniä, pitänee koittaa ensivuonna Cherry Bombia kasvattaa ja koittaa mitä siitäkin sitten tulee.

2 kommenttia:

  1. Oliko maku kohdallaan täytetyissä chileissä?

    VastaaPoista
  2. Maku oli kyllä hyvä, valitettavasti poltetta ei oikein aistinut. Siemeniä kylläkin jo ilmeisemmin luvassa joten ensisyksynä sitten koittaa miten itseltä onnistuu

    VastaaPoista