Translate

lauantai 22. kesäkuuta 2013

Kesäpäivänseisaus

On hieman jäänyt taas sekä kuvaamiset että kirjoittelut, tosin ei mitään ihmeellistä ole tapahtunutkaan. Kasvit kasvaa ja välillä kuivahtavat,osa kukkii, osassa jo valmiita chilejä syötäväksi, osassa on jo ylikypsiä joista puhtaita siemeniä talteen omaan varastoon ja muille jaettavaksi sekä siemenminipankkiin. Maininnan arvoista toki että tulin vaihtaneeksi tomaattien ja sitruunakurkun siemeniä capsicum galapagoensen taimeen joka on luonnollisesti mukava lisä villien osastoon. Pitäisi vaan saada aikaiseksi ostaa lisää Orthexin Piece of Eden ruukkuja noille kaikille villeille, hieman isompaa kuin nuo Pauliina 140mm ø tjsp missä ne nyt on. 16x16 lienee hyvä vaihtoehto kun mahtuvat kaikki nätisti vuosiksi ikkunalaudalle oleskelemaan. Tai sitten suoraan 20x20 mikä myös mahtuu ikkunalaudalle, silloin niistä tosin voinee tulla hieman hankalan isoja...


Flexu ja kaverit 11.06.2013

Rucola kasvaa ja vähän jo maisteltu

Starfish
Starfish yksi niistä joka "jo" kukkii ja poditteleekin. On onneksi aika kompaktin kokoisena pysynyt ollakseen Starfish. Vielä pitää toki malttaa odottaa vaikka vesi kielellä noita muutamia jo odotteleekin...

Jallut punaisena
Viimevuotinen Jalapeño on saanut väriä hyvin pintaan ja osa niistä on jo liian pehmeitä joten siemenien voisin kuvitella olevan jo hyvinkin itämiskykyisiä. Ja tästäkin on nyt jo kypsänä roikkumassa enemmän kuin viimevuonna samasta kasvista tuli podeja yhteensä. Valitettavan veltto tosin tuon runko kun aina on kasvanut lasia vasten niin ei ole vahvistunut. Varsi toki tulee enemmän puumaiseksi eli jäykistyy kun oksa hieman roikkuu ja podit tuo lisäpainoa. Toivottavasti tuolla on vielä monta vuotta edessä, on sen verran herkullisia tuon tuotokset. Joku voinee ajatella että turha jalluja on kasvatella kun niitä saa vähän paremmin varustellusta kaupasta ostaa monta kiloa. Ne kaupan jallut usein maistuu ihan paskalta kun on pumpattu lannoitteita että kasvaa äkkiä ja lannoitteet maistuu läpi, varsinkin nuo markettien kauppaamat. Heinän puutarhan tuotoksia en ole ostanut mutta maistellut tietenkin ja ne on toki ok. Pidän lähiruuasta joten parempi lampsia parvekkeelle napsimaan suoraan puskasta, on ainakin tuoretta. Tänä kesänä on tarkoitus hieman panostaa chilien täyttämiseen ja jallu tottakai etulinjassa sen suhteen kun kaikki jallut syöty jollain tapaa täytettynä.

Kesäpäiväntasauskuvaa keskiyöltä

Kesäpäiväntasauskuvaa keskiyöltä toiseen suuntaan

Aikast jäätävän paskoja kuvia. Ei noista näe oikeastaan mitään. Ensin on chilejä ja luumupuu, toiseksi toiseen suuntaa parveketta kuvattu. Kuvien tarkoitus lähinnä suomalainen kesäyö ja köyhän ihmisen varjostimet parvekkeella. Epätarkkoja kuvia kun manuaali tarkennus ja vain muutama kuva tuli otettua. Tuskin tosin useampikaan kuva sen parempaa tulosta olisi antanut. Kuvataan sitten päivänvalossa paremmin, joskus. Tuosta toisen kuvan ryhmäkuvasta tosin ei varmaan parempaa saa muutenkaan koskaan kun on niin toistensa kanssa sekaisin ettei aina itsekään tiedä mikä mikäkin on ellei oksia seuraa. Mitään tilanpuutetta on suostu myöntämään, järjestelykysymys vain. Osa näistäkään kasveista ei edes nuputtele vielä(kään) joten ensivuoteen pitää odottaa pahimmillaan.


Flexu ja kaverit 21.06.2013
Kissankarvapedillä kasvava flexu kasvanut taas hieman 10:ssä päivässä. Tämäkin, tottakai, kuivahtanut välillä mutta vointi taas OK. Tuo Bilteman elsa on päällä 24/7 jotta saa valoa reilusti, en ole huomannut että pikku vauvelit siitä mitenkään väsyy / stressaa kun yhdessä Quadrato d'Asti Giallossa oli jo nuppua kun kasvilla 4 lehtiparia ja nuputteli jo innokkaasti laimean Starttilannoitteen voimin. Kuvan tomaatti Pantano Romanesco tosin on kuivahtanut muutamat kerrat liikaa ja kasvu pysähtynyt jo liikaa. Parvekkeella saatu sen verran aikaiseksi että pultattu alumiininen langanroikotuskisko tomaateille ja kurkulle mitä pitkin pääsevät kiipeämään ylöspäin joten niitä ei tule enää siirreltyä sen jälkeen mihinkään. Viimevuotinen Cherokee Purple kieputettu jo langan ympäri enkä taida enää toiste talvettaa näitä tomaatteja ollenkaan tai viimeistään keväällä uudet kasvamaan. Nyt siinä käytännössä 2 metriä vartta ja sitten vasta vihertävää. Käytännössä siis reilun metrin korkuinen kun se kuiva osasto makoilee lattialla ja vihreät osat saa aurinkoa. Kukkii toki jo ja jotain raakiletta voinen odottaa viikon sisään roikkuvaksi. Muut tomaatit taas on alle metrisiä ja sitruunakurkkukin on vielä sisällä, yrtit on ihan pieniä = vuosi 2013 menenee aika pipariksi kasvattelujen suhteen ihan omasta syystä. Näin siis jos tavoitteena olisi maksimaalinen sato. Oma tavoite on saada puhtaita hyviä siemeniä, jotain naposteltavaa ja saada kasvit selviämään seuraavaan vuoteen. Nuo loput tomaatit ja paprikantaimet pitää vielä dumpata jonnekkin, jos ei kavereille kelpaa niin vien ne töihin kasvamaan pihalle.

Lukijoille hyvää kesäpäivänseisausta, se tosin meni jo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti