Translate

torstai 31. heinäkuuta 2014

Ostoksilla

Edellisen päivityksen flexu oli huonovointinen ja vaikka tilanne on parantunut, varotoimena hankin lisää flexuja. Tiesin että maanantainen työmatka oli Porin nurkille joten pistäydyin Taimimoisioon josta hankin hieman lisää chilejä. 2 kpl flexuja ja yksi pube, PI 593618. Pube kun tuota ei ole ja esittelyssä tulinen pube. Näitähän on jo roikkumassa joten maistiaisia tälle vuodelle saan varmasti. Siemeniä tuskin ellei uudestaan ala kukkimaan ja saan ne eristettyä varmuudella. On makuuhuoneessa White Bullet Habaneron kanssa joten risteymän vaaraa ei näiden välillä ole. Flexuosumit siksi kun ei niitä taida olla koskaan liikaa? Nyt niitä on kolme mikä on hyvä alku. Uutukaiset kukkii jo ja nuppuja kohtuullisesti kokoon nähden. 

PI 593618

Flexu

Toinen Flexu
Flexu on sinänsä chileistä perin kiinnostava kun -6 C°:ssa pysyy vielä lehdet paikoillaan ja -11 C°:ssa lehdet tippuu ja keväällä kasvi herää taas uudestaan henkiin. Ja säilyy ainakin joitain päiviä oikeassa pakkasessakin heräten lämpimässä uudelleen henkiin. Nämä mitä nyt itsellä kasvaa oletettavasti eri lähteistä, mahdollisesti ehkä. Suomessa liikkuvat flexut yleensä on tavallaan samaa kantaa kun ei villejä nyt niin hirveästi täällä ole kasvatettavina. Kyseessä siis PI 631154. Yksinään kuulemma hankalia saada pölyttymään niin että tuottaisi itämiskykyisiä siemeniä, siksi onkin hyvä olla edes muutama kasvi. Itsellä ei tietoa kun vasta toisena vuotena kukki ja päätti lähes kuolla joten ei omakohtaista tietoa asiasta. Edelläolevaa en pidä faktana mutta myöskään en pidä mitenkään yllättävänä asiana. Joku voi pölyttyä yksinään ja tuottaa toimivia siemeniä mutta lienee epätodennäköistä. Kolmella on hyvä suorittaa ristiinpölytyksiä keskenään ettei nyt ihan sisäsiittoisia tule.

Näissä kahdessa oli hintalapussa 7€ mutta sain kaikki kasvit 15€ hintaan kun valitsin nuo flexut mitkä oli ehkä surkeimman kokoiset ja oloiset. Pienet rääpäleet missä kuivuneita oksia (yhdessä 2 kpl) mutta valitsinkin ne runkojen perusteella. Kuvat huonoja kun taas äkäisesti Automatorilla pienensin mutta hieman suurempaan kokoon tällä kertaa. Katsotaan tuleeko siihen asiaan mitään parannusta koskaan...


Capezzoli di Scimmia

CAP 470
Samalla kun uutuudet istutin ruukkuihinsa, miksi ei muita isompiin ruukkuihin. Helpompi kastella kun menee vähintään litra vettä kerrallaan ja siitä syystä ei tarvitse stressata kastelun tarpeesta ihan niin usein. Capezzolissa ollut punkkeja mitkä "hillinnyt" kasvua, CAP 470:ssa samaa ongelmaa sekä pienehköä kuivumista myös. Toisaalta, hyvältä näyttää tulevaisuutta ajatellen ainakin rungot, uutta kasvua ilmestyy kunhan vain vettä ja valoa on tarjolla.

Super Red Pimenta Hot Pepper
Lievä pettymys nuo podien muodot. En löytänyt kuin muutaman kuvan kyseisen kasvin podeista eikä näytä todellakaan samalta. Pitäisi olla pyöreähköjä eikä tuollaisia pitkiä soiroja. Seuraavaa kesää tuskin näkeekään mutta pitää silti tutkia hieman tuota. Kunhan kypsyy ja pääsee maistiaisia napsimaan. Siemeniä silti talteen jos näissä nyt vain on, puhtaita kuitenkin on, mitä sitten lieneekään...


Small Thai Hot kukkii

Ja kukkii ryppäittäin
Small Thai Hot kukkii runsaasti ja nuputtelee vielä runsaammin. On kukkinut jo hyvän aikaa mutta ensimmäistäkään siltikään ei ole alkanut podiksi muodostumaan. Hankala tapaus. Ensin ei edes kuki ja kun viimein kukkii ja pölyttyy, mitään ei siltikään tapahdu. Lehdistä ehkä mainittava se että on kovia ja rapeita ihan hyväkuntoisinakin. Nyt kun alkoi kukkimaan, tekee sitä oikein hyvin. Podeja taitaa tulla vasta seuraavina vuosina. Paraatipaikalla parvekkeella kun tuohon kohtaan paistaa aurinko pisimmän mahdollisen ajan päivän aikana. Talvella ei niin välittänyt valosta kunhan sitä edes vähän sai, pysyi hengissä ihan hyvin ilman mitään lisävaloa. Jos nyt tulevalle talvelle jotain lisävaloa taas tarjoaisi ja katsoo ensivuonna uudestaan mitä vaikutusta sillä on vai onko mitään.

Edellisen päivityksen aikoihin leikatut chilit näyttää pääsääntöisesti toipuvan toimenpiteestä. Ainoa murhe enää on Fluorescent Purple joka ei näytä mitään virkoamisen merkkejä. Chilejä ruukuissa 42 kpl + tuo Fluorescent Purple mitä nyt en voi laskea toistaiseksi mukaan. Jotain toki useampia samassa ruukussa mutta ruukkuluku on tuo 42 ellen nyt väärin muista. Syksymmällä mahdollisesti taas kuvakooste kaikista, siitä sitten näkee mitkä selvinnyt. Talvella määrä saattaa lisääntyä luonnollisen poistuman kautta ja muutaman mitä en enää toviin aio pitää kasvamassa. Muuttavat joko evakkoon tai kaatopaikkajätteet vastaanottavaan roskikseen, biojäteastiaa kun taloyhtiössä ei ole.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti