Translate

sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Viimeiset lisäykset

Joitain kasveja olen törkeästi unohtanut kuvata kokonaan joten niistä nyt sitten viimein jotain kuvia. Tammisillan chilipäiviltä ostettu yksi ja saatu kaksi semikuollutta pöydänalta mitkä sai keskoshoitoa ja voi nykyään ihan hyvin. Pieniä toki mutta voi hyvin. Vähän on kuvia mutta jonkun käsityksen silti saanee.

11.05.2013 Aji Panca
11.05.2013 Chocolate Bhut Jolokia
Hieman alempana kuvaa niiden nykytilasta. Näissäkin kuvissa ne näyttää ihan eläväisiltä mutta kun vertasi niihin mitä Tammisillan pöydällä oli, kokoero huima.

Juuret puskee jo läpi
Oli jo ns. viimeinen hetki siirtää Quadrato d'Astit lopullisiin ruukkuihinsa. Molemmista tuli juuret reippaasti tuon pahviruukun läpi. Kasvit tosin niin kuivuneita ettei juuria niin hyvin kuvasta näe. Eipähän tarvitse sitten ruukkua repiä auki vaan tuollaisena turve/sora/kookoskuituun kasvamaan.

Lerputtaa
Yhteiskuva molemmista Quadratoista. Surkean näköisiä kun on niin janoisia, näyttää jo käyneen lähellä kuolemaa. Tosin lehdet pehmeitä niin kuolemaan kuitenkin vielä pitkä matka. Hyvää se niille vaan tekee välillä kuivahtaa kunnolla. Alkuperäinen sijainti parvekkeella sen verran ahtaassa kolossa etten sinne saa vettä annettua niin hyvin.

Seuraavana päivänä
Molemmat sai uuden ruukun myötä hieman lannoitevettä joten yön aikana oli lehdet taas ihan normaalin näköisiä ja saivat samalla hieman huonomman paikan kun valoa ei tule ihan niin kauan aikaa päivällä. Toivottavasti tuossakin kasvaa niin saan paprikaakin hieman edes. Quadraton molempia taimia  on muutamia ylimääräisiä mitkä on tarkoitus viedä työpaikan tontille kasvamaan niin saan lähiruokaa sielläkin.

Tomaatit tuettuna

Galapagoense
Kaupat oli auki niin oitis ostamaan uusia ruukkuja, sehän on se perustarve mitä ihmiset menee heti juhannuksen jälkeen kaupasta ostamaan. Loput 16x16 Piece of Edenit kainaloon kun niitä ei enempääkään ollut. Näillä pitää pärjätä kunnes toisesta kaupasta menen ostamaan. Villit ja villihköt saa siis tuollaisista pysyvän kodin.
El Incendio (Frutescens)

Aji Panca

Chocolate Bhut Jolokia
Nuo molemmat säälitapaukset on siis jo hieman kasvanut vaikkakin pikkuruukuissa ovatkin. Tosin niin on viimevuotinen Turbo Pube Red aivan liian pienessä ruukussa mut hyvin se siinä pärjäilee. Kasteluväli vaan turhan tiuha minun aikatauluille. Tulee siis lähinnä annettua vettä pieni liraus välitankkauksissa kun en jaksa lannoitetta alkaa lisäämään.

Flexuvauva
Flexuosum vauvanenkin päässyt jo oikeaan ruukkuun, kissankarvoineen kaikkineen. Kunhan tuosta vaan hieman kasvaa niin pääsee sekin lopulliseen 16x16 ruukkuunsa.

Nälkä, mikä ihana tekosyy
Tuli taas nälkä kuten yleensä lähes päivittäin on tapana. Ja päivä jolloin taas laiskotti, juhannus ja kuumuus joten jotain helppoa ja sellaista mihin ei tarvitse uhrata paljoa aikaa. Taikinaan chilijauhetta, täytteeksi Formaggiota, Grana Padano, Parmesaania ja muutamat tuoreet Jalapeñot silputtuna hienoksi ja sekaisin keskenään. Se on siis tuo oranssihko mössö tuossa ja sen päällä voita. Schwarzwaldin kinkkua muutamat siivut ja rullalle.
Uunista lautaselle
Vaikka taikinaa tein vähemmän, tuosta tuli silti vähän turhan iso. Ei pitäisi ainakaan enää nälkä olla kun tuon on syönyt. Tein tarkoituksella hieman litteämmän tällä kertaa, syy ihan vain noiden viiltojen tekemisen vuoksi. Sain tehtyä reilusti syvemmät ja pidemmät viivat mihin oliiviöljyä niin paljon kuin vaan mahtuu ja sivelin koko pötkön muutenkin oliiviöljyllä. Uunituksen jälkeen vettä ja oliiviöljyä vielä päälle siveltynä, tuli juuri sopivasti rapeaa kuoresta. Hyvää, Jalapeñoja tosin olisi pitänyt olla yksi lisää ja vaikka pari habaneroa seuraksi. Puskista tippuneet Habanero Yellowit oli jo liian pehmeitä syötäväksi, otin vain siemenet talteen. Habanero Sudden Deathissa taas olisi oksissa vielä tuoretta roikkumassa, niistä sitten seuraavaksi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti