Translate

keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Tappiomielialaa

Vauvat ikkunalaudalla
Ei meinannut tämän päivän postauksesta tulla yhtään mitään... Vaikeaa se vieläkin näyttää olevan. Jotain korporaatiovihaa kaiketi kun ei toimi selaimina Safari eikä Firefox, Camino näyttää välttävästi toimivan. Shiirakin aluksi mutta ei siitä sen enempää. Ei pystynyt aluksi lataamaan mitään kuvia, jäi vaan junnaamaan paikoillaan pitkäksi aikaa. Tuli taas mieleen että olisiko siltikin ennemmin kannattanut valita vaikka Wordpress alustaksi, ei olisi ainakaan heti luvassa mitään sosiaalimediaroskaa siedettävänä missä tietoturva-asetukset muuttuu vähän turhankin usein. Kaipa tämä on sitten vain väliaikainen ongelma? Näin ainakin toivotaan. Noh, kuitenkin. Vauvat ikkunalaudalla. Muutamat noista käväisi ulkona pesussa parin päivän ajan kun oli kertynyt jotain punkkivaivaa mahdollisesti. Varmuutta ei ole mutta jotain seittiä näkyi ja ennemmin varma peli kuin varmasti roskiin... Blogin päivityksestäkin aikaa kohtuullisesta syystä. Edellisviikon sunnuntaina vein kaveria kotio Valkeakoskelle ja Loimaan kohdalla kaveri sai puhelun; 2 kk sitten hukkaantunut kissu oli viimein löytynyt ja tuli sitten tuliaisina uusi kissa kotio. 5 päivää myöhemmin tuo uusi apupuutarhuri piti viedä eläinlääkäriin, nukkumaan. Kuseksi ympäriinsä ja nukkui 18-20 tuntia päivässä jossain poterossa. Olisihan se muuten ollut ok mutta jos virtsa punertaa, kissa nukkuu jossain kolossa niin että vain pää piilossa, ei hyvä. Ja puolivillinä mulle mainostettu antaa rapsuttaa ihan koska vaan masusta, ei hyvä. Ja se seikka että parissa päivässä kissa kirjaimellisesti kuihtui käsiin. Kipeää se teki viedä pois mutta kissa tiesi sen jo itse aikasemmin kuin minä tai oma kissu. Ja kyllä, 5 päivää riittää kissaan rakastumiseen, eihän se vie kuin 5 sekuntia...

Pakolaiset keittiössä
Ensimmäistä kertaa keittiössä chilejä muuten kuin syötävänä. Ollut jo tovin karanteenissa punkkien varalta. Ei näkynyt muutamaan viikkoon mitään hälyyttävää joten aika ottaa seuraava erä pois parvekkeelta, sääennustukset kun ei niin hyvältä lokakuussa enää näytä...

Thai Chili
Ensimmäistä kertaa piti oikeasti kuvankäsittelyä tehdä, hieman vaalentaa kun oli niin tumma kuva ettei saanut selvää kuin ehkä ääriviivoista. Kuvassa Thai Chilin podi. Kuivalta näyttää... Tuolla tarkoitus vain ottaa varmasti valmiita siemeniä. Forumilla kun on kovasti juttua siitä että linnut söisi chilit ja sitä mukaa ne siemenet menisi luonnossa kiertoon ja uusi kasvi tulisi. Ei ne linnut niitä kaikkia podeja kuitenkaan syö, osa putoaa luonnossa kun sen aika on ja mahdollisesti vierii hieman kauemmas. Kukin tekee toki miten tykkää, tämä on vain minun tapa, ihan yhtä väärin kuin muut tavat...

Apupuutarhuri ja Jalapeño
Jalapeño ei kovin tukevalta vaikuta, podit painaa. Pieni rääpälehän tuo aina on ollut eikä runko ole niin tukeva etteikö hieman nuupahtaisi kun ottaa tuet pois. Apupuutarhurilla taas sisääntullut leppäkerttu silmissä.

Habanero Yellow
Tästä piti ottaa "varmat puhtaat siemenet" mutta kun aina pussitti orastavan kukkanupun, pussituksen jälkeen se kukka sitten tipahti pois. Eipä silti, ei siinä ne nuput muutenkaan tuntunut viihtyvän... Yksi podi sentään jaksaa roikkua vielä mukana, siirrossa pari pienempää tipahti jo pois. Podi joka roikkuu niin siemenet enää max 70% varmuudella oikeaa. Uutta yritystä sitten seuraavana kesänä jos tuo jaksaa sinnitellä sinne saakka.

Pientä kieroutumaa
Altakasteluruukuista aina sanotaan ettei saisi päältä kastella kuin aluksi. Kasvualusta paakkuuntuu jne. Ja pieni kasvi kellahtaa helposti vinoon mitä harvemmin mainitaan. Ei se toki mikään huono asia ole, tuo hieman persoonallisuutta kasviin jos ei muuta.

Mushroom Yellow
Kyseinen kasvi tunnetaan myös nimellä Yellow Mushroom mutta kun tuosta on olemassa myös punainen variantti niin parempi tuo Mushroom Yellow. Ei päässyt tämäkään valosta nauttimaan... Nykyinen pöydän irvikuva parvekkeella on vain niin matala enkä tähän hätään jaksanut uuttakaan ostaa.

"kypsä" podi
Jokseenkin on jo kurppaantunut, roikkunut tuossa jo muutaman kuukauden. Samasta syystä kuin Thai Chilissäkin vastaavaa roikkuu.

Trinidad Perfume
Oli samalla pöydällä ehkä parhaiten esillä mutta kasvoi siltikin hieman toispuoliseksi.

Huimat 2 podia
2 podia tulossa tuosta Trinidad Perfumesta, tottakai ne on vielä sillä puolella joka tekisi mieli katkaista pois että saisi vähän edes tasapuolisemman tuosta. Muut podit on vaan tippunut pois joko nuppuna tai ihan pieninä podeina.

Naga Morich
Tämä on ehkä vieläkin enemmän epätasapainossa... Siihen on syyt kuten tuohon laastariinkin. Apupuutarhuri nyt vaan sattui unohtamaan ettei lasitetulta parvekkeelta niin vain saada ohi lentäviä lintuja kiinni eikä pienestä chilistä kannata ottaa tukea. Seurauksena se että toinen pääoksa katkesi irtipoikki. Nuo 2 laastaria ja 3 hammastikkua taas pääpuutarhurin vika, pitäisi hieman enemmän tehdä ensin tilaa ennenkuin alkaa kurottelemaan. Meni vain nurinniskoin ja lastoitin sen kohtuu kuntoon. Keskeltä tosin alkoi yksi onnettoman kokoinen haara kasvamaan melko hirveää tahtia, ei se ihan huono juttu sitten ollutkaan. Ottaen kylmän kesän huomioon, satotavoitteet lähinnä ollut "edes jotain". Tosin stressaantuuhan kasvi tuollaisesta, saman saa terävällä terällä viiltelyllä tai "voodoo" menetelmin, nuppineulaa oksan läpi. Ei ollut kuitenkaan tällä kertaa tarkoituksena mutta saahan tuon tumpattua matalaksi kun alhaalta asti pitkin runkoa pukkaa uutta kasvupistettä.

Loppuun piti jotain vielä kommentoida tuohon tomaattien alapuolelle mutta bloggerin käyttö on just nyt ihan yhtä ihanaa kuin MS Wordilla jotain tekisi; tekisi mieli heittää koko kone parvekkeelta alas. Ei pysty muokkaamaan, ainoa mitä pystyy tekemään niin kuvatekstiä saa vituralleen tai vieläkin pahemmaksi. Toivon et just nyt menossa joku päivitys mikä vaan napsahti just mun kohdalle ja seuraavalla kerralla kaikki on taas ok tai jopa paremmin... Voi toki selaimestakin johtua mikä olisi vielä enemmän kylläkin hyvin syvältä.

Keittiön uudet asukit







Tomaatit parvekkeella
































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti