Translate

tiistai 30. lokakuuta 2012

Jääkausi iski


Nyt se jääkausi sitten iski. Pakkasta ollut eräänä yönä -4.3° C. Tainnut olla sama hetki kun luntakin tuli maahan. Tavallaan lunta jo odoteltukkin mutta toisaalta talvipuutarha olisi kiva. Tuota parveketta turha on eristää kun ei sinne saa järkevästi mitään lämmitystä kuitenkaan. Toistaiseksi ainakaan... Mutta kuviin, kuva puhuu enemmän kuin tuhat sanaa. ...2 naista puhuu enemmän kuin tuhat kuvaa.

Parvekkeella kylmää
Ei näytä kasveja talventulo kiinnostavan. Koiruohot vähät välittää mutta muut on luovuttanut. Sitruunakurkku kupsahti jo aiemmin, chilit vasta nyt. Kissan rairuohot tosin voi myös ihan hyvin. Jääköön kissan riemuksi ja itselle merkiksi koska kevät taas oikeasti tulee. Chilit taas, lehdet lurpattaa ja hieman lämpimämpi päivä ei niitä herätä. Päivityksen kuvat on viime sunnuntailta mutta ei oikeastaan muutoksia näihin kuviin. Tai no, parit nannan vähän vaihtanut väriään viimein.

Tomaattien ruska
Tomaatit ei vieläkään tottunut uuteen paikkaan. Lehtiä kellastuu ja kuivuu vihreänä suoraan puskaan. Osa tomaateista tosin ja niistäkin vain osa lehdistä. Eipähän tarvitse niin paljoa saksia sitten.

Cherokee Purple punastuu
Cherokee Purple alkaa jo vaihtamaan väriä, kohtahan saa taas tuoretta tomaattia mutusteltavaksi. Jospa tuostakin saisi  hieman siemeniä koeidätyksiin. Montaa siementähän yhdestä tomaatista ei saa. Sama vielä edessä Ananas Noirella mutta ei ole yhtään syötävää vielä valmistunut.

Lisää punastumista
Toinenkin jallu punasena tuoraana nautittavaksi. Pitänee kehitellä näistä jotain syötävää, eri reseptein toki.

Kasvaa kuitenkin
Kuva Chilacasta. Kasvupisteitä alkaa näkymään jo ihan hyvin, ei siis tullut kalmapelostusta leikkaamisesta ja valon vähyydestä. Heikosti taustalta erottaa saman asian Lemon Dropista. Champion näkyy myös taustalla mutta ei sen muutoksia juurikaan. Niitä kun nyt ei oikein edes ole, yksi nanna on hieman kasvanut lisää kokoa.

Mushroom Yellow ei päästä irti
Mushroom Yellowissa vieläkin ensimmäinen nanna paikoillaan. Kuvasta nyt ei kovin hyvin näy mutta kiinnityspiste on kutistunut kuten nannakin. Toinenkin nanna alkaa kuihtumaan enemmän ja yksi uusikin kuituja tullut kuvioihin. Muutama muu kasvissa roikkuva alkaa taas vaihtamaan väriä vähitellen keltaiseksi.

Nagalla puolikuolema
Nagassa roikkuu myös muutamat nahistuleivaiset nannat. Ei meinannut aiemmin väri vaihtua toivottuun tapaan joten oksaan muutamat viillot ja samaten runkoonkin. Ei mennyt kauaa että väri vaihtui lopullisesti ja täydellisesti mutta unohtuivat puskaan kiinni (missä ne vieläkin) joten turha temppuhan se oli. Lehdet tippui pois, runkokin vaihtoi väriään mutta muuten kasvi voi ihan ok. Tarvisi varmaan koittaa hieman hiekkapaperilla sipaista runkoa ja katsoa mitä se siitä tykkää. Piruuttaan.

Pluggboxissa ei tapahdu enää oikein mitään. Vettä menee vähän ja sekin todennäköisemmin haihtuu vain pois vähitellen. Pitää käydä ostamassa jotain multaa/turvetta kevättä varten ja kohtahan voisikin jo alkaa tekemään koeidätyksiä mitkä hyvillä mielin voi dumpata. Ja pitää jostain näätäillä vähintäänkin CAP 502 siemeniä, huomasin että oma viimeinen 1 kpl oli muuttunut kahdeksi. Torenog koki suunnilleen saman kohtalon. Jotain uutta tekisi toki mieli laittaa kasvamaan, jos vaikka pubescenssejä laittaisi aluksi kun niitä nyt on vain 2 kasvamassa. Ja jotain tunnetusti hitaita tapauksia. Ja ehkä toinen Pluggbox myös niin voi jättää nuo yhdet kuitenkin varoiksi hautumaan josko he sieltä päättää kuitenkin tulla esiin. Pluggbox vie niin vähän tilaa niin ei sillä ostoksella paljoa menetä. Tarvetta kuitenkin todennäköisesti tulee olemaan jatkossakin niin miksei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti