Translate

keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Syksyn hajua ilmassa

Canario vaihtanut paikkaa hieman enemmän varjoon

Canariossa kukat toistaiseksi paikoillaan

White Bullet Habanero edelleen pieni

Kiwi, Aji Christal ja Heart Throb

Bhut Jolokia, Aji Cacho de Cabrat ja Kiwi

Vauvarivistöä
Suunnilleen keskellä kuvaa tuo suurin on Criolla Sella joka uusista lapsista on venähtänyt melko suureksi toisiin verrattuna. Jopa Cherry Bombiin verrattuna jossa kuitenkin roikkuu jo podeja pari kappaletta. Vaikuttaa siis perin elinvoimaiselta mikä pelkästään hyvä asia.


Malawi Bird´s Eye:n podit värittyy

Cherry Bombin lehdet tippuu ja muutenkin nuupahtanut

Pantano Romanescon kaksoset, täysin erivärisiä 

Mary Robinssons German Bi-color punastuu myös

Ryhmäkuva tomaateista

Sitruunakurkun naperot roikkuu

Kato käynyt parvekkeella
Alettu hieman enemmän valmistautumaan välttämättömään, syksy saapuu. Hieman ennakkoon sen tähden että ensimmäistä kertaa ikinä puutarhaan tullut kutsumattomia vieraita näätäilemään. Pitänyt puhdistaa kasveja vuokralaisista ja varmistua ettei niitä enää kasveissa ole kun pitää niitä jotain kuitenkin sisälle tuoda. Olohuoneessa lämpimässä pienehkö karanteenialue jossa ne yksitellen muutaman päivän odottaa ennen muiden viereen asettamista pidemmäksi aikaa. Osa parvekkeella olevista voisin toki jo tuoda sisälle huoletta kun ei ole vihulaisia ollut lähelläkään. Ei tosin mikään kiire ole ja riski melkoinen kuitenkin. Paranoidi? Hieman. Mutta kun ensimmäistä kertaa tätä joutuu sietämään niin hieman paranoidi voikin olla ja jopa hivenen ylpeä siitä?

Sisällä saattanee hieman tulla ahdasta kun kurkkuja roikkuu raakana; yksi kypsähkö josta siemeniä ja pari palluraa naposteltavaksi kun tuolla sadolla ei juhlita. Jos pitää sadonkorjuujuhlat niin jokaiselle hammastikullinen ärsykkeeksi?

Tomaattien kanssa menee vielä huonommin. Pantano Romanescossa vasta 2 punaista josta saanee itäviä puhtaita siemeniä. Puhtaudesta varmuutta sen verran ettei muissa ollut edes vielä nuppuja kun tämä kasvatteli jo palluroitaan. Mary Robinssons German Bi-color taas vasta väriä vaihtamassa. Senkin pallurasta tulevat mahdolliset siemenet puhtaita kun eri aikaan onnistuivat kukkimaan. Ja tuostahan on vain yksi tulossa joten pakottava tarve ottaa siitä kaikki siemenet talteen varoiksi. Cherokee Purple vasta alkanut tuottamaan jotain ja Ananas Noiresta tulossa joku revähtänyt friikki minkä kehitystä täytyy vain odotella. Sisälle nuo kaikki tomaatit jos mahtuu, chilit ykkösenä listalla kuitenkin. Kurkku kylläkään ei taida sisälle tulla lainkaan, on niin säälittävästi kasvanut joten parempi laittaa keväällä uusi kasvamaan kun siemeniä kerran vielä on hieman jäljellä...

Kohta se syksy tulee, saa tullakkin kun osittain jo valmistauduttu sen tulemiseen. Talvella jos sitten saisi tehtyä parvekkeellekkin jotain kun kalusteita sieltäkin viety pois eikä chilit ja muut nyt ole ollut ihan ihanteellisissa oloissaan.

4 kommenttia:

  1. Heippa!
    Jännä löytää vahingossa tälläinen chiliblogi! Eksyin sattumalta tänne Googlen kuvahaun kautta, kun hain kuvia sitruunakurkusta. :)
    Lisäilehän blogiisi seuranta mahdollisuus, niin lukijat saavat laittaa blogisi seurantaan. :D
    Itse kirjoittelen Chilitunari-blogia Turkun kulmilta.

    VastaaPoista
  2. Vai jotta sitruunakurkkujen kuvia :) Ne on aikast veikeitä tapauksia, ihan hyvä että tuli mieleen kasvattaa noita. Seurantamahdollisuudella tarkoittanet niitä pieniä avataria? RSS:n laitoin kun ajattelin että olis helppo lukea yhdellä ohjelmalla kaikkia kiinnostavia sivuja. Hieman hakusessa vielä blogin käyttö, tarkoituksena oli olla omana muistikirjana ja paikkana mihin saa säilöttyä kuvia jos tarvii linkkailla jonnekkin.

    VastaaPoista
  3. Bloggerissa suomenkielellä kyse on Lukijat-gadgetistä. Sen saa lisättyä Bloggerin hallinnasta. Ulkoasu=>Lisää gadget (valitse paikka)=>Lukijat.

    Itsekkin aloin pitämään blogia ensin vain omaksi iloksi ja asioiden ylös saamiseksi. Sittemmin jutut ovat hieman laajentuneet. Juttuja kirjoitellessa useasti huomaa omien seurantojen ja tietojen olevan kovin puutteelliset. Ensi kaudella pitää vielä petrata, jotta juttujen kirjoittelu ja kasvun seuranta olisi helpompaa. :)

    Sitruunakurkkuja tuli täällä vain kolme. 2 niistä jäi kypsymään jotta saisi siemeniä ensi kaudeksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, laitoinkin sen heti oman kommentin jälkeen ja nimesin Seuraajaksi. Ite pitää kans panostaa enempi noihin kuviin ja teksteihin ja blogin rungon tekemiseen sitten vaikka jollain kaupallisella ohjelmalla.

      Itellä vast 3 kurkkua tulossa, veljellä se ei edes kuki ja äiti sai 6 pientä todella maukasta. Yks noist omist tarkotus kypsyttää "yli" et siemenet kovenee ja pitäis paremmin sitten itää. Siemenpussissa toki vielä noin 20 kpl siemeniä ettei ens kesänä ilman tarvi olla. Punkit iski tuohon ensimmäisten joukossa joten hieman kasvu kärsi siitä...

      Poista