Translate

maanantai 5. marraskuuta 2012

Tomaatin syömistä


Kotona paukahti yleisimmin käytössä ollut kone, kiintolevy mitä ilmeisemmin virhekoodeista päätellen tullut tiensä päähän ainakin osittain. Nyt pitää läppärillä kirjoitella tätäkin. Pohjustuksena lähinnä kuvien huonoudelle kun nopeasti on puhelimella räpsäisty välittämättä suuremmin miltä ne näyttää...

Cherokee Purple 
Cherokee Purple tuli viimein riittävän kypsäksi. Yksi vastaava mitä aiemmin syöty oli hieman raakana otettu sisälle ja koitettu huonommalla menestyksellä kypsytellä muiden tomaattien seurassa. Oli vielä liikaa vihreyttä ja alkoi kuitenkin jo pehmenemään liiaksi. Makua siitäkin sentään vähän sai joten odotukset tämän kanssa oli aika korkealla.

Siemenet leivinpaperilla menossa kuivumaan
Odotukset kyllä palkittiin oikein hyvin. Neljännes tuli syötyä yhdellä suupalalla nopsaan ja loput mitä jäi näkyy yllä, siemenet talteen. Toki siitä yhdestä neljänneksestäkin kallisarvoiset siemenet pois, muu suuhun. Helppoa sinänsä siemeniä varoa kun niitä on niin vähän yhdessä tomaatissa. Loput tomaatista meni toki hyvään seuraan; kastikkeeseen. Tarkemmin kanakermatuorechilitomaattikastikkeeseen. Kastike chilituorepastalle. Hyvää oli, niin hyvää että vieläkin ähky olo kun tuli syötyä kahden päivän annos ahneuttain kerralla. Vähän kastiketta ja pastaa huomiseksi ja ensiviikon jollekkin päivälle vielä chilituorepastaa mankeloitavaksi. Jalape not lähti molemmat tuohon edellämainittuun jälkiruuaksi, kinkkusulatejuustoa ja tonnikalapastaa täytteeksi ja mozzarellaa hieman päälle. Tylsä ja perinteinen mutta ei nyt jaksanut muutakaan. Jos noita enemmän olisi täytettävänä niin pitäisi etsiä joku "turkeygun" jostain, lusikoinnissa menisi hermot kuitenkin...

Chocolate Fatalii vaihtaa väriään
Chocolate Fatalii alkaa viimein vaihtamaan väriään. On sitä tosin jo odotettukin vaikkakin kesken kesää tuli tuolle pientä vahinkoa vastaan. Sisällä tuntuu viihtyvän ja kun nuo 4 mitä roikkuu tulee valmiiksi, saksille saattaa olla hieman käyttöä jotta hieman pienenee.

Lemon Drop vaihtaa myös väriään
Lemon Dropin toinen podi alkaa myös viimein näyttämään oikeaa väriään. Poishan sen raakanakin olisi voinut ottaa mutta silloin päätin kun sisälle otin että olkoon. Kun tuo toinenkin on kypsä, pari oksaa pois ja kolme latvaa kevyesti typistäen saa jatkaa syksyään. Pistokkaita tarvitsen hieman niin nyt on hyvä kohta napsauttaa tuosta.

Keltainen Trinidad Perfume
Trinidad Perfume liittynyt värinvaihtajien seuraan. Tuo teki sen tosin aika ninjana, huomaamatta kokonaan. Välillä kyllä katsellut milloin jotain tapahtuisi mutta salakavalasti vaihtoi väriään. Pienihän tuo on hulahulavanteellaan eikä toinen ole yhtä pitkällä. Saapahan taas pätkäistä ylimääräoksia pois tuostakin jotta muutkin saa valoa. Ensi kesänä taas uuteen iskuun.

Toinen hautomo
Ensikesälle muutakin "iskuun" tulevia laitettu toiselle vastahankitulle Plugboxille. Samalla kun hain ensikevään tarpeisiin 85l turvetta, huomasin tuollaisen K-Raudan valikoimista. Vajaa 20€ joten piti ottaa se mukaan sekä taimimultaa. Lähinnä siksi kun turve meni taloyhtiön kellariin talvehtimaan ja odottamaan kevättä kunne suurempi tarve on. Keväällä minun tuurilla tarvittaessa kaikki on joko myyty, ympijäässä toisissaan kiinni tai jotain ihan muuta mitä haluaisin.

Multaan meni tänään vasemmalta lähtien ylhäältä puoliväliin asti CAP 501, CAP 1487, C04318, Exile, Ulupica Large, CGN 19198#2, oikealla päädyssä pari Puta Madrea ja yksi Duke Pequin. Alhaalla taas vasemmalta lähtien; Locato, CAP 907, Grif 9345, C04897, PI 255294, PI 585273 ja PI 585267. Keskellä on katajaa. Ei siis mikään chili mutta jos ikkunalaudalla on joulukuusi, miksei katajaa? Kesällä tuli otettua porukoitten mökiltä muutamasta katajasta kourallinen marjoja joista nyt osa meni multiin. Ei mitään odotuksiakaan ole, yllätys voineisi olla suuri jos tulee nopeasti tuolta ylös.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti