Translate

torstai 26. heinäkuuta 2012

Hitaasti tapahtuu

Muutaman päivän kuvat samassa postauksessa pienellä viiveellä. Ulkona niin kylmä ja pilvistä ettei kasvit ole paljoa kasvanut, mitä turhaan päivittääkkään...


Väriskaalaa


Lisää värivaihtelua


Vielä lisää






Tuohon pienempään tulee jatkuvasti uutta nuppua ja podia. Pitäisi hieman parturoida siistimmäksi mutten oikein ole vielä viitsinyt häiritä. Ehtiihän sitä vaikka syksyllä, antaa nyt kasvaa kunnolla kun saa vettäkin ja välillä jopa Puutarhan Kesää kun sille päälle satun.


Haarautumista
Ananas Noire tomaatissa tullut toistaiseksi oudoin haarautuminen. Toki muutkin on haarautunut mutta tämä tapaus niin lyhyeltä matkalta hieman oudommin. Kuvasta ei paljoa näy mutta ensin runko paksunee ja siitä erkanee toinen latva. 5 cm ylemmäs ja toinen samanlainen karkaaminen + lehdet vielä samassa nipussa. Ei siitä mitään haittaa toki ole, hieman vaan erilainen.




Chocolate Fatalii selkeäsi herännyt kissan trimmaamisen jälkeen. Uutta vartta puskee ja näyttää aika hyvältä, selvinnee kyllä. Nuppuja ei ole mutta ei ollut odotuksissakaan tälle vuodelle.



Rucola menee melkein jo lattiaa pitkin kun niin pienessä purkissa että vesi loppuu välillä ja ei aurinko tuonne lattialle ihan täydellä teholla paista. Varsinkaan nyt kun niin pitkään on ollut pilvistä.


Toinen vanhus kuitenkin viihtyy ulkona
Vanhuksista toinen nyt ollut tovin jo ulkona ja tuntuu kyllä tykkäävän olostaan. Uutta lehteä tulee ja nuppujen määrä alkaa olemaan jo hyvä. Niin hyvä mitä tuollaisesta tumpista nyt voi vaan odottaa. Saksia tällekkin pitäisi näyttää mutta syksyllä kait sitten vasta.


Melko vierekkäin podit pystyssä


Pantano Romanescon ensimmäiset raakileet näkyvissä
Pitkällisen odotuksen jälkeen ensimmäiset tomaattien raakileet näkyvissä. Kovin myöhäiseksi meni, osa tomaateista ei edes kuki vielä joten sato-odotuksia turha edes mainita. Jos jotain syötävää maistiaisiksi edes tulisi niin saan olla tyytyväinen.


Nuppuja tulossa
Mysteerichileista yksi, siemen löytyi varpaiden välistä yksi ilta istuttelujen jälkeen. Ei ollut tietoa onko se normaali paprika vai joku chili, paljain jaloin kun sisätiloissa kävelee niin siemeniä saattaa välillä löytyä oudoimmistakin paikoista, nyt varpaiden välistä. Siemen multaan, mitä siinä muka häviää? Hyvin kasvaa ja uusi kotikin jo tiedossa, kiinnostaa tietenkin mitä siitä on tulossa. Kukkia odotellessa, uuteen kotiin ei vielä hetkeen pääse kun siellä ei ole ketään paikalla pitämässä huolta.


Punastuu
Malawi Bird´s Eye tai Malawi Birdseye, kumpi lienee. Väri vaihtunut jo melkein kokonaan. Lajipuhtaudesta ei mitään takeita, kovin on lyhyt podi jos oikeasti on tuo edellä mainittu.


Nuputtelee se tämäkin
Nuppuja ainakin tulossa noinkin pieneen kasviin. Korkeutta ehkä noin reilut 10 senttiä ja leveyttä reilusti enemmän. Olkoon tuo sitten mikä vaan, kaunis jokatapauksessa. Täytyy tarkkailla miten muut podit kehittyy.


Köyhän miehen kärpäsansa
Kaupan rucola
Ostettu kaupasta keväällä rucola ruukussa joka leikattu pois ja istutettu turpeeseen. Ei saa tuokaan kunnolla valoa kun noinkin pitkää vartta kasvattaa. Siemeniä saattaa tulla, muuten ei tuo oikein innosta kun makukin jo uutena oli hieman tylsä. Rucola tosin tylsänäkin niin hyvää että sitä tulee laitettua melkein mihin vaan.


Pilkkuja
Habanerossa on ollut jo pidempään jotain outoja läikkiä mutta luupilla katsottuna en ole löytänyt mitään ylimääräistä vipeltäjää sen pinnalta. Ja muutenkin voi ihan hyvin, en ole jaksanut tästäkään toistaiseksi huolestua kun on ainoa kasvi vieläkin joka tekee noin.


Lisää vauvoja
Pluggboxissa on taas vähän lisää elämää. Tavallaan siis. Pienen Bhutti rampautui jotenkin jossain välissä, oli kaatuneena juuri poikki. Pistin sen takaisin turpeeseen josko se siitä lähtisi. Toinen Aji Cacho de Cabra oli myöskin ilmestynyt jo pintaa hieman oudosti kärvähtäneen näköisin sirkkalehdin. Tarkkailuun menee mitä sille tulevaisuus tuo tullessaan. Hieman tongittu tuota B osastoa kun ei mitään elämää tunnu olevan. Ja löytyihän sieltä elämää, joku transparentti mato/toukka loisena siellä meni sentin syvyydessä. Lieneekö se napostellut siemeniä suuhunsa kun muutama näytti hieman oudolta. Matoa ei enää ole mutta en tiedä löytyykö niitä sitten vielä lisää. Tässä vaiheessa en kuitenkaan vielä luovuta, mitä turhaan kun A osastoltakaan ei ole kaikki/a noussut pintaan. Josko ne jouluun mennessä sitten putkahtelee hitaasti kun Cherry Bombissakin meni sellaiset 2 kuukautta ja yllättäen tuli näkyviin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti