Translate

sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Uusi mahdollisuus

Edellisellä kertaa oli epäselvää selviääkö Trinidad Perfume hengissä. Oksat kuivana ja lehdet ihan korppuna, ei hyvä ennuste. Vettä ja valoa, tarkkailua mitä tapahtuu. Runko kun ei kuitenkaan ollut ihan kokonaan alhaalta ruskettunut niin toivoa oli. Ja odotus palkittu myös vihreällä lehdistöllä. Hieman alhalla toki nuo lehdet on, olisi ollut toivottavaa että edes 10 cm korkeammalla olisi ollut jotain elämää mutta tuo on se mihin nyt täytyy tyytyä. Toisaalta, voisihan tuon uudelleenruukuttaa ja samalla istuttaa hieman ylemmäs kun pesee multaa pois juurista. Outo kasvi, en niin hirveästi tuosta välitä mutta en siitä luopuakkaan haluaisi. Lähes tulettomia ja hyvän makuisia kun täyttää vaikka mozzarellalla.

Vihertää
CAP 470 kypärätaistelussa
CAP 470, capsicum eximium taistelee kypäränsä kanssa. Viimeksi ei ollut riittävästi malttia, yritin käsin poistaa kypärän. Tuloksena toisessa kädessä kypärä ja sirkkalehdet, toisessa vihertävä varsi. Varsi ei enää niin viherrä, ilman sirkkalehtiä on perin huonot ennusteet alkaako kasvamaan enää. Lehdet nyt sen kokoisia että kyllä nippaavat tuon kypärän pois kun vain lehdet vähän lisää kasvaa.

CAP 907:n runko rikkihkö
CAP 907:n runko otti ja halkesi podien painon takia jo viime kesänä. Ihan hyvin se silti tuntuu voivan vaikka vähitellen tuo ylhäällä oleva suikale ohenee ja kuivuu lisää. Kuvasta ei ihan näy mutta tuonkin voisi toki katkaista tuosta halkeamakohdastaan kun alempaa nousee ihan ehjää vartta ylöspäin. Olkoon nyt noin, tutkielmana.

Locato kasvaa

Locato nuputtelee
Locato näyttää nauttivan olostaan ja ensimmäistä nuppua kehittelee eikä pudottele pois. Juuret alkaa olemaan ilmeisemmin jo kohtuu kehittyneet kun pönöttää hyvin pystyssä ilman pienintäkään tukea. Runko alhaalta puutunut jo vähän ja tunkee juuria hiekkatason yläpuolelta. Voinee olla että seuraavassa ruukutuksessa isompaan astiaan istutan vähän syvemmälle jos tarvis tulee.

Kenottava Ultimate Pube
Ultimate Pubesta (Pi 355811) ei todellakaan voi sanoa samaa. Täysin samat olosuhteet mutta en ole vielä napsinut noita lehtiä pois kun niistä ei vielä näy yhtään mitään varkaiden esiastettakaan. Tosin, ei voi suoraan verrata kun eri lajike kyseessä.

Vauvat uusissa kodeissaan
Pimenta da Neyde ja Super Red Pimenta Hot Pepper juurtunut riittävästi jo ja riittävän kookkaita jotta saatoin laittaa oikeaan ruukkuun kasvamaan. Lähinnä siitä syystä kun vettä pitää jo päivittäin lisätä enkä ole päivittäin aina kotona.

Kasvatuspöydän tilanne
Kasvatuspöydältä 2 chiliä poissa, ihan hyvä sillä tilaa ei kohta ole paljolti kun nuo tomaatit kasvaa jo tuohon tahtiin. Kitukoon pienissä poteroissaan hetken aikaa jotta saan nuo muut chilit istutettua ruukkuihin niin sitten tuohon jo mahtuukin paremmin tomaatit kasvamaan. Zen Growissa tälläkertaa basillikaa, lakritsibasillikaa ollakseni tarkempi. Oikealla Plugg Boxin vieressä olevat mukit sisältää chilejä jotka ei vielä ole itäneet ollenkaan. Toiveena on että jotain tulee näkyviin mutta en toki hengitystä pidätä näiden suhteen. Pitäneisi alkaa jo väsäämään parvekkeelle kukkahyllyä hieman muokattuna, kohta näitä voi varmaan jo viedä parvekkeelle päivähoitoon ja myöhemmin pysyvästi sinne saamaan kunnolla valoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti