Translate

sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Toivottua kehitystä

Lyhyessä ajassa tapahtunut ihan hyviä asioita pelkästään. Yksikään ei ole vielä kuollut ja veden kulutus on vielä vuodenaikaan nähden ihan normaalilla tasolla, noin 35 litraa viikossa. Muutamia uudelleenruukutettu suurempaan, lähinnä nuo mitkä on ollut ennen pienissä Pauliinoissa on päässyt 16 koon Orthexin Edeneihin. Syinä lähinnä se että Pauliinoissa niin paljon huonoja puolia; pieni vesitila kun on noin 3 dl, veden kaataminen ruukkuun aina yhtä ärsyttävää kun roiskuu kun vähänkin nopeammin kaataa vettä, joku neropatti keksinyt säästää materiaalissa joten välipohja istuu milloin mitenkin, yleensä vinossa. Sekä tietenkin Pauliinoiden pyöreä muoto ei omassa tapauksessa ole edukseen. Edeneissä se kulmikas muoto on taas ihan vain hyvästä ja parasta se että vaikkakin vesitila on 0.9 l sinne voi kaataa huoletta litran verran vettä kun tapana on antaa reilusti välillä kuivahtaa.

Ultimate pube kenossa

Ultimate pube ryhdistäytynyt
Ultimatepubella oli viikko sitten perin ryhditön muoto kasvaa. Asia jolle piti tehdä jotain kun hartaana toiveena oli että pysyisi itse pystyssä ettei tarvi tehdä mitään naruvirittelyitä. Naruthan on helppoja vetää jos kasvi on lopullisessa paikassaan. Omille chileille kun ei mitään lopullista paikkaa varsinaisesti koskaan ole, narutus ei tule kyseeseen. Kesällä tuokin menenee parvekkeelle kunnes taas syksyllä sisälle eikä siitä syystä kiehdo mikään naruviritys jos sen vain helposti voi välttää. Toki jos olisi tapana joka vuosi laittaa uudet chilit kasvamaan, tilannehan olisi aivan eri. Neuvola jossa tuo on muutaman muun ohella on pieni kaappi jossa on 20W led tuomassa valoa mutta ei lämpöä niinkään, eihän nämä lämmöllä varsinaisesti kasva. Ainoa muutos mitä kasvatustilassa on tehty, lisätty pieni tuuletin heiluttamaan kasvia. Lämpötiloihin tuolla ei ole mitään vaikutusta, ainakaan sen perusteella että kaapin ylä ja alaosassa lämmöt on pysyneet aivan samoina on tuuletin päällä tai ei. Muutamassa päivässä tuli jo muutoksia ja kun sen nyt viikkoa myöhemmin otin kuvattavaksi, on pystyssä ilman mitään tukemisia.

Se onko tuuletuksesta mitään hyötyä? Riippuu siitä mitä toiveena on sen hyödyistä. Omassa tapauksessa ihan hyvä asia eikä edes kallis. Tuota kun ei saa valolla ja lannoitteilla tehtyä samalla tapaa. Valoon ja lannoitteeseen ei muutosta mutta tuuletuksen avulla kasvi pysyy pystyssä, saanut kaivattua ryhtiä. Suomessa tosin ketään ei moiseen usko kun kukaan muukaan ei käytä ja jos asiasta joltain kysyy, vastauksissa on aina samat vakiot. Kun kukaan muukaan ei käytä ja kun ei kaupalliset puutarhatkaan käytä. Itse pidän empiirisistä tutkimuksista enemmän kuin mutuilusta. Mitään uuttahan tuossa ei todellakaan ole, aiheesta on tutkimuksia melkoisesti. Miksi siis vaivautua edes kirjoittamaan aiheesta? Onpahan taas yksi aihe tutkittu ja kenties todistettu edes jotenkin paikkaansa pitäväksi. Eri mieltä asiasta? Ihan vapaasti saa olla.

CAP 470 kypäränsä kanssa
CAP 470 eximium näyttää selättäneen kypäränsä. Kypärä edelleen menossa mukana mutta ei enää hankaloita tuon alkutaivalta kun lehtiä jo tuon verran on. Vielä en kuitenkaan uudelleenruukuta tuota, ihan liian pieni moiseen.

Basillikat kasvaa
Basillika alkaa olemaan jo kivan kokoista, kohtahan tuota voi jo vähän napostella. Ruukutusta tämäkin pian odottaa kunhan vielä hieman kasvaa. Rucolalle ei käynyt niin hyvin, hämärää ja kylmää ei tiedä rucolalle hyvää. Siemeniä tosin on vieläkin niistä niin älytön määrä ettei juuri harmita, pientä takapakkia vain tuoreen rucolan nauttimiseen.

Tomaatit ja kaverit
Muutamat tomaatit alkaa jo olemaan liian isoja tuohon Plugg Boxiin mutta olkoon vielä siinä hteken aikaa. Pikku Pauliinoihin niitä kai seuraavaksi ja voinee jo koittaa pärjäävätkö ne parvekkeella vai vilustuvatko. Ja tottakai voisi alkaa etsimään osalle jo uutta kotia kun tuota määrää en kuitenkaan itse kasvata tai tarvi.

Flexupistokkaat

Olohuoneen viherverhot

Fluorescent Purple

Fluorescent Purplen runko
Fluorescentin rungosta hieman kuvaa. Runko on alkanut hieman halkeilemaan sen jälkeen kun pääsi uuteen ruukkuunsa. Hyvin tuntuu viihtyvän kun kukkia ei enää tiputtele joten alkaa olosuhteet olemaan riittävän kohdillaan. Lehdet on aina vaan yhtä mielenkiintoisia ja kauniita, ei kukatkaan mitään rumia toki ole. Jos olisi omakotitalo, varmaankin laittaisin näitä kasvamaan pihatien viereen kunnon rivistön.

Locaton varkaat kehittyy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti