Translate

sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Herätystä taasen

Aamusella heräillessäni tulin saaneeksi taas ihan hyvän herätyksen. Uni varisi silmistä kun Malawi Bird´s Eyestä löytyi taas jotain epämiellyttävää, seittiä kissankarvojen joukossa. Lasit pois silmiltä ja kunnon kyylääminen lähempää näkyykö paljain silmin jotain extraa. Jotain seittiähän lehtien vierustalta löytyi joten mentiin molemmat aamusuihkuun. Alkoi naamasta kutisemaan sen verran tai siltä se ainakin tuntui. Malawille ensin painesumuttimella vettä niskaan joka suunnasta ja itse suihkuun jonka jälkeen uusintasuihkutus kasville. Saakoon olla nyt kylpyammeessa arestissa ja saaden suihkutusta vedellä muutamat kerrat päivässä. Jos pelkkä vesi ei riitä, roskiin. Thai chili kuivui pystyyn ja lensi roskikseen sekin joten tehköön seuraa toisistaan ja piakkoin kaitpa Chilaca samaan seuraan. En siis tieten tahtoen yritä näistä jotain vikaa löytää että saisin itselleni perusteltua että kasveja pitäisi hävittää tällä tavalla jotta saisin muille tilaa. Thai chili nyt kokoonsa nähden kaikilla tavoilla vaan niin mieto ja pliisu. Chilaca taas kiukutteli pitkin kesää eikä maku Chocolate Fataliista niin paljoa eronnut. Molempien kasvu nyt tosin olosuhteineen oli vähän niin ja näin ettei siitä voi vielä kunnolla päätellä. Malawi taas sellainen mikrokääpiö että sitä nyt voi pitää melkein missä vaan, ehkä jopa 10 cm korkeutta jos ruukkua ei lasketa. Ei niin hyvänmakuista hedelmää kasvata mutta nätti silmille. En tosin hedelmien takia näitä pelkästään kasvata joten menee nuo hieman pahemmankin makuiset ainakin toistaiseksi.

Siemeniäkin jo pussitettu kun on varmasti kuivuneet muutaman kuukauden ajan. Muutamalle kaverillekkin jo postiteltu että saavat kesäksi jotain kivaa kasvatettavaa pihoillensa. Kuvia en ottanut, en nähnyt tarpeelliseksi.

Vaihdon paikka osalle asukeista
Rhomboideumin juuret alkaa jo puskemaan nappiaan pidemmälle joten aika tehdä jotain ennenkuin kaikki juuret on keskenään solmussa. Abbraccio kasvaa myös jo siihen tahtiin että voinee jo laittaa omaan purkkiin, Caterpillarit samaten. Muutenkin näyttää jo kohtuu eläväiseltä tuolla, Tabascot ainoina jotka vielä voi yllättää mutta epäilen kovasti. Small Thai Hot on myös jo siirtynyt elävien kirjoihin, ei se että siemen on vanha aina tarkoita sitä etteikö se saattaisi toimia. Tällä kertaa tosin pitää tehdä jotain toisin ettei tule vaan vihreää kasvua eikä ensimmäistäkään nuppua. Oli tosin viimeksi väärällä ikkunalla koko elämänsä joten jos valolla saa tehtyä asiaan muutoksen...

Abbracciot uuteen kotiin
Abbracciot peri Thai Chilin vanhan purkin ja paikan keittiön pöydältä. Perliittiä pintaan ja hieman mullan joukkoon ja ripaus juurihormonia taas poteroon johon tuo nappi tuli istutettua. Näyttää tosin liikaa kissanhiekalta joten toivottavasti kissa ei tee mitään typpipommia tuohon vaan osaa käyttää omaa vessaansa.

Caterpillarit ruukutettu myös
Caterpillarit ruukutettu myöskin kun alkoi olemaan jo sen kokoisia että muutenkin olisi kohta pitänyt jo ruukuttaa.

Rhomboideum hieman liiankin suuressa ruukussa
Rhomboideumia ei ehkä vielä olisi pitänyt ruukuttaa kun tuntuu hukkuvan tuohon ruukkuunsa. Juuria pukkasi kuitenkin jo siihen malliin että vähintäänkin juurien takia olisi pitänyt piakkoin jo sekin ruukuttaa joten miksei nyt samalla. Siemeniä tallessa vielä vähän jos huonosti käy...

Uutta asukkia tulemaan
Jotain uutta laitettu tänään tilalle. PI 631154:sta (Flexuosum) piti laittaa mutta se nyt unohtui. Ehtiihän sitä kun tuolta kohtapuoliin pitää taas jo jotain muutakin siirtää pois. Tepinillä ei ainakaan näytä olevan mikään kiire mutta jotain noista muista kyllä voisi siirtää tämänkuun aikana muualle. Tilalle laitettu vasempaan ylänurkkaan CAP 5482, baccatumia. Caterpillarin tilalle yläriviin toinen oikealta Pimenta Da Neyde, chinense. Abbraccion tilalle keskiriviin äärivasemmalle Fluoroscent purple, annuum. Joku koristekasvi tämäkin lienee, sen näkee sitten kun alkaa kasvamaan ja tuottamaan hedelmiä. Kuvasta ehkä vielä mainittava Aji Cacho de Cabra, siemenet oli jo hieman pilkullisia mikä outoa kun kerran on peitattuja siemeniä eikä homeen pitäisi niissä kasvaa. Tovia myöhemmin tosin alkoi tulemaan juuria ulos siemenistä joten hengissä nekin näyttäisi olevan. Ei vielä viherrä joten turhan ennenaikaista vielä hihkua mutta odotellaan vielä viikko niin saattaa näyttääkkin jo hengissä olevalta. Kuva tosin on melko luokaton kun kännykällä kuvattu ja tahtoi näemmä tarkentaa tuohon ruukutettuun Jalapeñoon joka menossa uuteen kotiin. Laitettu omista siemenistä hieman lisää Lemon Droppia kasvamaan kavereille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti