Translate

lauantai 18. elokuuta 2012

Uutta kasvaa taas

Viime päivityksestä jo hieman taas aikaa mutta kun ei mitään kummempia ole tapahtunut ja muuten ollut niin kiire että kissakin oli hoidossa 18 päivää niin turha kertoa mitään uutta. Nyt kissa on taas kotona tyytyväisenä ja jotain kerrottavaakin sekä kuvia viimein.

White Bullet Habanero
Siemenestä kasvamaan laitettu White Bullet Habanero päätti että aika on kypsä tulla pintaan. Joidenkin mielestä idättäminen noin suuressa ruukussa on huono asia mutta eipähän tarvitse ihan heti vaihtaa suurempaan ruukkuun ja pelätä selviääkö ruukunvaihdosta. Ne kaksi vanhusta on edelleen idätyspurkeissaan ja hyvin voivat. Tosin niissä oli ø 200mm Pauliinoissa 3-4 kpl / ruukku ja syksynä vasta harvennus, parhaimmat jäi eloon.

Heart Throb
Hyvin Heart Throb tuntuu viihtyvän vaikkakaan ei juurikaan ole kasvanut. Välillä päästetty hieman kuivahtamaan jotta keskittyy toistaiseksi olennaiseen eli juurien kasvattamiseen.

Aji Cristal
Chileläiset Aji Cristallit noussut aika hyvin pintaan, määrällisesti siis. Osa on hieman vieri vieressä mutta mahtuvat kuitenkin. Näistä ei ole tarkoitus kasvattaa mitään hirveän isoja ja etäisyys toisista ryhmistä sen verran turvallinen että ne voi lusikoida jollekkin taimen haluajalla.

Aji Cacho De Cabra
Siemenistä tulee Aji Cacho De Cabraa myöskin kohtuullisesti hyvin välein.

Kiiwi viihtyy

Bhut Jolokia
Toinen Bhut Jolokioista ei sitten jaksanut enää kasvaa eikä siemenistäkään ole tullut vielä mitään pintaan. Pärjätäänhän toki tuollakin. Katkenneen Naga Morichin pistokkaat on viimein kasvattanut juuret ja koht puoliin nekin jo voi laittaa multaan kasvamaan.


Criolla Sella

Starfishit pinnistelee pintaan

Cherry Bomb
 Cherry Bomb otettu sisälle eristykseen. Seuraava risteytymiskykyinen kasvi sen verran kaukana että tuosta pitäisi tulla puhtaita siemeniä ilman mitään pussittamisia. Menee toki takaisin parvekkeelle jahka jotain podinalkua alkaa näkymään.

Canario tykkää hämärästä kun alkoi heti kukkimaan

Pantano Romanescon palluroita

Tomaatit muutti riviin
Siirsin kaikki tomaatit samaan riviin saamaan aurinkoa enemmän. Toinen syy tuohon sijoitukseen on se että toistaiseksi katossa on jonkun vanhan verhon kiinnityskoukut ainoana kiinnitystapana narulle että saa ne luotettavasti tuettua ja hieman tottakai sidottuakin.

Sitruunakurkku
Sitruunakurkku saanut samat loiset kuin mihin Aji Habanero keväällä kuoli. Pelkällä vedellä niistä vihulaisista pääsi vain hetkeksi eroon ja kun tiesin etten ehdi niitä jatkuvasti häätämään päivittäin useamman kerran, piti ottaa kemikaalit käyttöön. Kodin Ykkösestä aiemmin ostettu noin litran sumutin valjastettiin uuteen käyttöön. Vettä ja luraus Mäntysuopaa joukkoon ja sumutus perusteellisesti. Osa putoavasta vedestä tietenkin meni viereisen tomaatin ruukkuun mutta ei ole vieläkään oireillut mitenkään. Sumutus illalla ja seuraavana iltana perusteellinen pesu / huuhtelu pelkällä vedellä. Siihen touhuun taas tulin ostaneeksi Hong Kongin tavaratalosta 8 L ison sumuttimen, hinta hieman alle 15€. Luulin sen tuohon hintaan olevan ihan roskistavaraa mutta laatu yllätti positiivisesti. Helpottaa kasvien sumuttelua huomattavasti kun ei tarvitse kuin hetken pumpata painetta ja sitten vain seisoo paikoillaan ja pystyy ketterästi sumuttamaan monta kasvia eikä tarvitse jatkuvasti olla taas täyttämällä vedellä.

Chocolate Fatalii kukkii

Chilacan podit menee kaikki tuollaisiksi

Champion
Championista myös huono sato tulossa. Tosin tuosta on syöty muutamat ja viety veljelle maistiaisiksi kun vein tuosta pistokkaan aiemmin. Maku on hyvä ja harmittaa ettei niitä ole enempää kasvamassa.

Lemon Drop kypsyttelee
Lemon Drop taas tuottaa kohtuu hyvin uutta podia vaikka onkin hieman piilossa auringolta. Kukkii jatkuvasti ja kolme podia saanut jo valmiiksi.

Yellow Mushroom
Yellow Mushroom innostunut podien tuottamiseen ja kukkimiseen. Yksi pääty oksasta pussitettu, siellä on 2 kukkanuppua odottamassa aukeamistaan.

Habanero Yellow nuputtaa

Sitruunakurkku kehittymässä

Mysteerichili kukkii
Mysteerichileistä toinen alkanut kukkimaan ja tekee pientä ylösnousevaa podiakin jo. Kaverille tuo piti antaa mutta en taida viitsitä. En ainakaan vielä ennen kuin olen saanut selvitettyä mikä laji tuo oikein on. Kaveri jolle tuo oli tarkoitus antaa on kasvatellut vuosia punaisia chilejä. Suurin osa chileistä on punaisia mutta ei tuon tarkempaa tietoa mitä ne on... En vain kehtaa antaa hänelle lisää punaisia chilejä, on kivempi kun tietää edes suunnilleen mitä kasvattaa. Toisaalta nimellä ei ole mitään merkitystä jos maku on mieluinen. Mutta välillä taas ärsyttää kun jotain yhtä ja samaa chiliä myydään niin monella nimellä. PI 497974, Ubatuba Cambuci, Bishops Hat, Balloon, Pimenta Cambuci, Chapeu de France, Peri Peri, Aji Flor, Orchid, Chrismas Bell, Bishop´s Crowne. Mitä eroa noilla on keskenään? Nimi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti