Translate

lauantai 6. elokuuta 2016

Kirvojen voittokulku jatkuu

Kirvoista ei tunnu pääsevän eroon ihan niin helpolla kuin punkeista aikaisemmin mitä pystyi jopa pienessä mittakaavassa tarhaamaan. Harsokorennon toukat ei ollut ihan sellainen apu mitä toivosin, ei niitä sitä määrää näkynyt lähelläkään mitä piti. Avuksi tosin tuli lasituksen väleistä luonnon oma kirvasyömäri, leppäkerttu. Tarkemmin 2 pisteleppäkerttu. Ensin syömään ja sitten luovuttamaan lapsosensa samaan vastuulliseen tehtävään.



Leppäkertun munia

Leppäkertun vastasyntyneet toukat

Leppäkertun toukka
Leppäkertun toukka
Leppäkertun toukka karkaa
Taas yksi leppäkertun toukka
Ja vielä toukkaa
Tuore nälkäinen leppäkerttu
Tuossa hieman omasta lähiluontotutkimuksesta muistiinpanoja, kuvattu milloin milläkin ja rajattu rankasti, säädetty ehkä maksimissaan vähän valotusta ja automaattorilla napinpainalluksella pienennetty tiettyjen kokojen sisälle. Ei siis mitään uutta ja mullistavaa kuvaustekniikoiden opiskelua vieläkään...

Goat's Weed
Pieni sato
Leikattuna 
Habanero White Bullet
Leikattuna
Giant
Leikattuna
45'Er
Leikattuna
Tuossa ylempänä uudemmat kuvat tältä päivältä, pesua ja leikkausta. Chilejä pätkitty, helpompi käsitellä ja osa kirvoista toki meni siinä oksien mukana biojätteisiin. Loput mitä jäi, mäntysuopaa ja kuumaa vettä tekniikalla pesua. Jäivät vielä kylpyhuoneeseen koska näitä pitää varoiksi pestä muutamia kertoja vielä ennenkuin voin ne ottaa keittiöön tarkkailuun valon alle. Aikaisemminkin tehty vastaavaa ja siitä kuvia alla.

Makuuhuoneen kasvit ennen puhdistusta
Ekirike
Leikattuna
Caterpillar 
Leikattuna ja nykyään edesmennyt
Tarkastaja työssään
Habanero White Bullet
PI 593618
Leikattuna
 Koska omista kodissa olevista chileistä satotoiveet eivät enää olleet edes maistiaisten tasolla, piti sitten ostaa laatikollinen (14kpl) Harold's St Barts taimia ja viedä ne töihin. 130 litraa turvetta ja 90 litraa kukkamultaa mahtuu hyvin kasvulavaan ja saa toimia tämän vuoden näillä.

Laatikollinen chilejä 
Lava ja lavakaulus muovitettuna
Chilit istutettu
Vielä hengissä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti