Translate

sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Retriitti

Hieman on kirjoittelut jne jäänyt, putkiremontti sotkee asioita pahasti. Nyt jo vihdoin niinkin valmis että kotona pystyy olemaan ja chilitkin saa taas parempaa hoitoa kunhan löytyy sakset jostain. Putkiremontista on monta tuntemusta, iloisesta naurusta menetettyihin yöuniin ja usko suomalaisten tekemiseen ja ammattiylpeyteen. Uusi putkimies toki jo hommattu mutta suurimmat ja korjaamattomat virheet on jo tehty, en niin mittavaa touhua enää halua. Mutta siitä ehkä joskus toiste lisää, keskitytään nyt oleelliseen...

Yksi kuvasessio on jäänyt sattuneista syistä väliin kokonaan ja kuten seuraavista kuvista näkee, veden ja lannoitteitten saanti ei ihan kuten pitäisi. Mitään ei vielä ole tokikaan menetetty ja ehkä jotain vaihtelua olisi hyvä olla taas kerran. Ja itse asiaan;

Annuumit:
?? Mysteeri
?? Mysteeri #2

Näiden kahden kanssa tuli tehtyä ehkä se pahin moka sitten näiden idättämisien jälkeen 2006... Jos kasvit on muutaman vuoden pärjännyt ihan hyvin ilman lannoitusta heikossa valossa, ei ole mitään syytä lannoittaa niitä. 1ml Puutarhan kesää 5 litraan vettä ja tarvittaessa aina litra molemmille ja tulee jo lannoitteet lehdistä hikoillen läpi. #2:lla on 1.5m, reilut, pitkä laahus kun kerran on kasvanut ikkunaa vasten kiiveten ylöspäin. Molempia olisi pitänyt saksia reilusti mutta ehkä myöhemmin sitten. Syötävää noista tulee reilusti kun kerran 2006 sadosta on vielä jäljellä muutama kuivattu. Silloin tosin 28 siemenestä 27 iti joten niitä tuli reippaasti varastoon... Annuumin peruslämpö ja polte, avarilla nassuun heti mitään kyselemättä täyttä hönkää ja erittäin hyvä yleismauste kaikkeen muuhun kuin kahviin.

Fluorescent Purple

Jalapeño

NuMex Bailey Piquin

NuMex Twilight

Small Thai Hot

Tepin
 Baccatumit:

Aji Cristal 
Nannaa. Ja tuli reippaasti vaikkakin punkit nautti mausta myös. Kaveri teki etikkakurkkuja joihin omaan erään toki sain noita mausteeksi. Tumpattu punkkien takia ja uutta kasvua pukkaa parvekkeella.

C04318

Champion
Punkkivaivaisena pitää seuraa Aji Cristallille.

Criolla Sella

Heart Throb
Satoaa aivan älyttömästi vaikkakin punkkeja tälläkin oli seuranansa. Kuvassa näkynee kolmannes, kolmannes jo poistettu. Pitänee vähän saksia tätäkin? Asustaa nykyään makuuhuoneessa missä ei ole ennen ikkunalaudalla chilejä ollut.

Lemon Drop
Satoisa tämäkin ja ihan hyvä niin. Osa jo syöty ja kunhan loput kypsyy niin mataloituu toki. Edellisen vieressä kasvamassa.

Starfish
Tälle saakin jo kohta näyttää saksia kunhan nuo 17 vihreää vielä kypsyy valmiiksi. Par aikaa kuivurissa sato kypsymässä ja siemeniä on jo reilusti otettu talteen kun oli vielä varmuuttaa puhtaudesta.


Cardenasii var Pendulum
Ulupica Large
Saksia vailla. Osa oksista kuivunut mutta on toki muutakin saksittavaa vielä jäljellä.


Chacoënset


CAP 499

CAP 501

Chinenset:

Bhut Jolokia

Black Naga

Capezzoli di Scimmia

Caterpillar

Chocolate Bhut Jolokia

Habanero Sudden Death

Habanero Yellow
Habanero White Bullet

Trinidad Perfume

Flexuosum

Flexuosum

Frutescensit

CAP 502

Duke Pequin
 Galapagoense
Galapagoense
Lanceolatum

Lanceolatum

Praetermissum
CAP 1487
 Punkit kävi tässäkin viereilemassa, piti saksi jo aiemmin ja kasvu ei ihan sitä mitä halusin.

Pubescenssit:

C04987
Canario
CAP 907
PI 585273

Turbo Pube Red

Rhomboideum

Rhomboideum

2 kommenttia:

  1. Sulla on komia katras eri lajikkeita. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia. Nyt näyttää osittain siltä et oli.. 4 päivää työn takia äkkilähdöllä pois ja neljännes kasveista näyttää perin väsyneiltä. Kaitpa ne siitä vielä herää vettä saatuaan. Jos kuolee montakin pois niin täytyy kait sittenkin alkaa idättämään tänäkin vuonna.

      Poista