Translate

keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Asioilla on tapana järjestyä

Peruslattea sanonta, tarkoittaa lähinnä että elo sukkaa. Ennen sitä järjestäytymistä asiat tapaa mennä enemmän tai vähemmän reisille mutta en nyt lähde avaamaan tuota aihetta sen enempää. Jotain hyvääkin on tapahtunut mutta ei sentään juhlintaan asti kuitenkaan. Aiemmin oli Aji Cristallissa ja Jalapeñossa kirvoja kiusana, vettä suihkuttamalla päivittäin muutaman kertaa ne kaikkosi eikä ole muissakaan kasveissa näkynyt. Todennäköisesti ne siis tulee vieläkin kiukkuisempina serkkujensa kanssa ja vie kaikki kasvit mennessään. Pikkukärpäsiä on satunnaisesti näkynyt ja niiden toukkia oli päässyt mutustelemaan flexun siemeniä, tottakai! Kookoskuitukin tuntuu maistuvan ja alumiinifolioon tökätystä reiästä ne näemmä mahtuu vaikka reikä onkin pieni. Yhtä itua mutustelivat ja loput siemenet näytti olevan koskemattomia tai ontoksi syötyjä, miten lie. En luovuta vielä, pariin kippoon nyt jaoteltuna jos edes yksi nousisi ylös. Kärpäset hävisi miltei kokonaan tuon hiekkapuuhastelun jälkeen, voi siinä toki jotain muutakin olla syynä. Ehkä nekin tulee taas entistä voimaakkaampana ja sitkeämpänä kantana kostamaan... Se siitä lässytyksestä.

Edellisestä kuvapäivityksestä jäi muutamia kuvia puuttumaan, koitetaan nyt ottaa vahinko takaisin... Bloggerin käyttöliittymä nyt vaan on lähinnä jollekkin sellaiselle tehty joka bloggaa kengistä ja ottaa yhden kuvan niistä tms. Jotain parempaa vaihtoehtoa toki etsitty mutta ne kaikki parhaat mitä tehty näemmä myyty pois, kehitys lopahtanut kun kyllästyneet googlen puuhiin vuosia sitten tai sitten jotain Javapohjaisia mistä en viitsi edes aloittaa... Rahalla tottakai saa kaikkea kivaa mutta oma kiinnostus siihen ei vielä toistaiseksi ole riittävä. Tällä nykyisellä mennään toistaiseksi ainakin. Japanissa on sellaisia kolikkopelejä joissa heitetään pöytää, mä haluisin just nyt pelata sellaista...

C04318

Vauvelirivistö

Fluorescent Purple

C04897

CAP 907

Quadrato d'Asti Giallo & Rosso

PI585273

Turbo Pube Red
Yksi ilonaihe taas, Turbo Pube Redissä roikkuu joku pallero. Viimevuonna kukki kyllä mutta mitään tuosta ei sitten kuitenkaan muodostunut, ei tosin Canariostakaan. Toiveet korkealla että pysyisi edes tuo nökäre paikoillaan.

Aji Cacho de Cabra
Punkit vei edelliset niin tottakai pakko laittaa vielä lisää kasvamaan. Jos taas punkit vie niin kaitpa sitä vielä voi lisää laittaa tänävuonna...

Habanero Yellow vaihtaa väriä

CAP 501 avannut kukkansa

Valohoitoa
Vielä pitää hieman antaa valohoitoa nasun kanssa vaikka päivät piteneekin jo hyvää tahtia. Auringonvalo ei vaan ihan riitä noille kaikille alhaalla oleskelijoille niin pitää vielä tovi käyttää tuota nasua kun parvekkeelle ei vielä voi oikeastaan mitään viedä. Parvekkeelle siirretty viimevuotinen Cherokee Purple tomaatti, pärjää siellä tai ei. Uudet taimet jo kuitenkin kasvamassa niin sen vanhan voi heittää roskiin jos ei selviä. Pakkasta parvekkeella ollut viimeaikoina -0.6C° joten ei kai liene liikaa kuitenkaan. Lämpöä pahimmillaan miltei 28 C° päiväsaikaan.

Neuvola
Jotain on vielä keittiön apupöydälläkin kasvamassa. White Bullet Habanero, Small Thai Hot, Tepin ja lisää Quadratoja. Tämän vuoden tai ainakin kevään idätykset tullut tänään tehtyä loppuun. Basillikaa, sitruuna ja laku. Steviaa, ihan muuten vaan. Sitruunakurkkua, viidakkokurkkua myös. Kahta eri rucolaa, toinen suomikaupasta ostettua hortuksen perus rucolaa, toinen kaverin ranskasta tuomaa rucolaa. Paketissa ei sanaakaan englantia, ensin saksaa ja ranskaa ja onneksi sentään italiaksikin, ymmärsin edes jotain. Tosin samat ohjeet käy noille kaikille, multaa / turvetta / jotain, vettä ja valoa kun jotain alkaa näkymään. Lannoitetta joskus kun muistaa eikä uita ihan märäksi. Piti vielä italiasta kerjätä kaverilta josko lähettäisi sieltä paikallista villirucolaa testiksi. Toivottavasti ei ole samaa mitä kaveri ranskasta toi, se tosin pakattu näemmä tsekeissä. Siemeniä olisi kiva saada talteen edes jostain rucolasta kun viimekesänä siitä tuli punkkimagneetti ja turvallisuussyitä vein roskiin kokonaan. Tänä vuonna en aio kasvattaa kaiketi mitään muuta enää. Ei perunaa, ruohosipulia, perussipulia, retiisiä eikä porkkanaa. Enkä kait sitruunamelissaakaan. Jos flexu ei idä niin lohtutuksena ehkä joku villihkö chili. Ja cat nippiä, katsoakseni vain onko se mirrinminttua suomalaisittain vai aitokissanminttu vai vielä joku muu. Kuuselle ehkä kaveriksi koivu tai mänty metsästä kun katajatkaan ei itänyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti