Translate

torstai 7. maaliskuuta 2013

Hiekoitusta

Hiekka kun tuntui muilla auttavan niin toin kotio sitä hieman lisää että sain muihinkin ruukkuihin laitetuksi. Osassa ruukuista joissa hiekkaa jo on päällä, se on hieman jo alkanut kuivahtamaan. Ruukun painonkin perusteella vettä voisi lisätä ja muutamat muutkin jo lerpatti lehtiään joten tuli sitten samalla hieman tarkisteltua muutamia chilejä muutenkin. Hyvä hetki napata muutamia kuvia.

Chocolate Fatalii
Kissa kesällä tipahti tuon päälle mutta ihan hyvin se nyt voi kuten jo viime kesänäkin vaikka 1.5 metrisestä tuli 15 cm tumppi. Nyt sen kokoinen että muutamia lehtiä pitää taas poistaa että varkaat pääsee paremmin kasvamaan. Ja tilkka vettäkin toki.

Turbo Pube Red
Pienessä purkissa pärjää kun niukasti valoa ja vielä niukemmin vettä. Ravinteita ei ollenkaan. Pikkuisessa Pauliinassa silti pärjää ihan hyvin vaikkakin pituutta venyy. Jotain saksintaa voisi harkita ja kaitpa lannoittamistakin voinee aloittaa jo.

Parafiinikaverukset
Cherry Bomb vasemmalla ja Malawi Bird´s Eye oikealla parafiinikäsittelyn ja karanteenin jälkeen keittiön pöydällä. Ei ole pitkään aikaan näkynyt mitään elämää, kasvissakaan oikein. Kylppärissä ovat olleet karanteenissa ja siellä valaistus ei ole mitenkään hyvä joten oli jo aika ottaa pois sieltä ennenkuin on jo myöhäistä.

Parafiinin tukehduttama lehti

Parafiinista tahmea runko
Kuten tarkkaavaisimmat varmaankin kuvasta näkee, ei nuo hyvässä kunnossa ole. Mutta mitä kuvasta tuskin näkee hyvin on se ettei ne punkitkaan missään hyvässä kunnossa enää ole. Melko sama lopputulos punkkien invaasion jälkeen on tuolla parafiinikäsittelyllä, ei paljoa ole elämää kasvissa. Oksat sentään näyttää siltä että uutta lehteä voi tulla jos vaan valoa saa ja siksi ne piti ottaa pois kylpyhuoneesta. Parafiini punkeille suunnilleen sama kuin kasvillekkin. Tai sama jos itse ottaisi päiväunet muovipussi päässä. Noiden runkoihin ja oksiin jäänyt parafiini toivottavasti karkoittaa punkkeja ettei ne uudestaan iske.

Capezzoli di Scimmia
Capezzoli di Scimmiat tuntuu viihtyvän oikein hyvin ruukussaan. Valon johdosta jotain uutta kasvuakin tullut ja vesi tuntuu maistuvan melko nopeasti kun hiekka alkaa jo kuivumaan päältä.

Abbracciot kituvaisina
Apupuutarhuri oli hieman näykkäissyt yhdestä lehdestä, pieni pala kärjestä puuttuu. Ei tuo pariskunta paljoa vielä ole kasvanut mutta hieman sentään valon lisäämisen jälkeen. On hieman suurehkossa purnukassa toki joten osasyynä sekin.

Vauvelit kasvaa
Ulupica Large ja Lanceolatum alkaa jo tulemaan mukin reunoista yli, kohta niitäkin saa ruukuttaa.

Lisää kertakäyttömukeihin
Aji Cacho de Cabra ja Fluoroscent Purple sen kokoisia että alkoi kansi päällä ahdistamaan joten uuteen paikkaan piti päästä. Valkoinen nöyhtä molempien päällä lupaa vain hyvää, juuria puskee tosissaan. Torenogin valkoinen nöyhtä taas ei ole niin hyvä juttu. Ei mitään juuria vaan hometta tulee siemeniin. Ei se vielä menetetty tapaus ole mutta ei se hyvääkään lupaa. Olkoon tuossa vaikka ensi vuoteen saakka, siemenet itseltä loppu eikä se taida muutenkaan olla sellainen että joka toinen kasvattaisi ja saisi näätäiltyä siemeniä.

Idättämö
Kuva hieman kauempaa keittiön apupöydästä. Hyvin siihen mahtuu ja itse voi vielä kahvitkin keittää.

Kuiva kasvi ja hiekka
NuMex Twilight nuutuneen näköisenä. Päivän kaksi voi olla tuon näköinen ennenkuin pitää alkaa huolestumaan. Olisi toki voinut kastella ennen hiekan lisäämistä kun turve reunoista paennut muutamia millejä taas niin hiekka varisi alas asti ja hiekkaa meni vähän tarpeettoman paljon. Ei se hiekka tosin kallista ole kun ottaa puolikkaan hiekoitussäkin töistä ilmaiseksi...

Märkä hiekka asettuneena
Kasteltu päältäpäin että hiekka asettuu hieman paremmin ja kastuu sekin kokonaan. Näkee sitten paremmin kun hiekka alkaa kuivumaan koska sitä vettä oikeasti tarvitsee. Nestekorkeustikkuhan tuossa on mutta kun antaa vaan suuntaa niin mitä sillä tekee? Kissa välillä tykkää niitä läpsytellä, hällä enempi niillä käyttöä.

Tulin ostaneeksi kameran jalustan kuvaamista vähän helpottamaan. 25€ Kodin1. Ja juuri sellainen mitä sillä rahalla kuvitteleekin saavansa, kasan paskaa. Muovinen joten kevyt, halpa ja hötkyvä. Sijoitettuun rahamäärään suhteutettuna oikein hyvä ja muutamia kuvia sen avustuksella otettu jo ja näistäkin kuvista osa sen kanssa. Säätämisen ja vaikeroinnin jälkeen kamera on paikoillaan ja voin ottaa edes vähän parempia kuvia. Kaukolaukaisin tosin pitää ostaa ja jotain putkea mahdollisesti harkita. Kohta pitänee taas ottaa kuvat kaikista purkitetuista niin näkee miten on kasvanut ja mitä niille yleensäkin edes kuuluu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti