Translate

sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Kevyttä saksimista

Viimeisemmästä kirjoittelusta onkin vierähtänyt jo tovi? Tuona aikana ei mitään kovin ihmeellistä tosin ole tapahtunutkaan. Kirvoja ei enää ole ja viimeinen leppäkerttuhavainto tehty marraskuussa sisätiloissa. Ei tietoa sen nykytilanteesta, kuollut, nukkumassa, kissojen leluna, missä lie. Toivottavasti niille ei enää tule tarvetta mutta olihan se kiva niitä tarhata, jotain positiivista. Muutakin positiivista, chilit kasvaa. Ja kasvaa niinkin hyvin ettei niitä enää saa kunnolla toisistaan eroteltua kun kasvavat niin toistensa lomassa johon toki saksinta auttaa. Tuumasta toimeen ja nips naps ja perinteiset ennen-jälkeen kuvat.

Zimbabwe Bird ja toinen apupuutarhuri

Zimbabwe Bird saksinnan jälkeen

PI 322717 ennen

Ja jälkeen

Makuuhuoneen kasvit

Aji Bravo

Ja Aji Bravo saksinnan jälkeen

CAP 1144 ennen

CAP 1144 jälkeen

PI 593618 ennen

Ja yllättäen PI583618 jälkeen saksinnan

CAP 907

CAP 907 jälkeen

Habanero Mustard ja utelias apupuutarhuri

Habanero Mustard saksinnan jälkeen ilman apupuutarhuria

Olohuoneen kaaos

Duke Pequin

Duke Pequin hieman enemmän saksittuna

CAP 215

CAP 215 selvisi pienellä ehostuksella

Uudet tulokkaat


Jotain uuttakin siis laitettu kasvamaan. Tarkempi päivä on helmikuun 16. 10 päivää myöhemmin näkyi ensimmäiset sirkkalehdet, tuona päivänä siis syntyi Tepin, Fluorescent Purple ja kaksi alinta 45 ER'iä. Rhomboideum alkoi jo silloin osoittamaan elonmerkkejä mutta sirkkalehdet tuli esille vasta maaliskuun 4:jäs päivä. Samaten CAP 1546 ja Condom Paprika. Nuo loput 45 Er:it on tullut sitten jossain alkuviikon aikana esille. Ei käytännössä siis mitään kovin paljoa uusia kun Lanceolatum, Rhomboideum, Ulupica Large, Tepin, Fluorescent Purple ja 45 ER on ollut kasvatettavana jo aikaisempina vuosina. Vuoden teemaksi siis tuli vähän villejä ja vähän sellaisia mistä ei siemeniä enää oikein itsellä ole tallessa. Ja vähän jotain mitä ei ole aikaisemmin ollut kasvatuslistalla. Ja sitten tuo 45 ER mikä on sen verran outo tapaus jo muutenkin. Tuo on alunperin joku vahinkoristeytys Pepperkingiltä, joku annuum ja joku chinense. Molempien ihanat puolet samassa kasvissa. Ensin avarilla turpaan polte ja kun kuvittelee sen poltteen olevan siinä, hitaasti hiipii höyryjunan voimalla chinensen osuus poltteesta. Ja samassa kasvissa on annuumin ja chinensen kukat vieritysten. Nämä siemenet mitä on kasvamassa ovat omia kasvatuksia, luin aikaisemmin Pepperkingin sivuilta että F2 olisi ollut aika pettymys ja F3 jotain ihan muuta mitä oli haluttu. Näitä F2 siemeniä on itselläni vähintäänkin riittävästi, enemmän kysymysmerkkinä on se että riittääkö itsellänikään aika ja kärsivällisyys F8 sukupolveen asti? Tilaahan se vaatisi enemmän kuin nyt on mahdollisuuksia antaa. Toki yhtenä vaihtoehtona olisi viedä ne töihin ulos kasvamaan mikä nyt ei olisi ihan huono asia kun aurinko paistaa koko päivän pihalle missä ne saisi olla kasvulavalla kasvamassa. Pitäisi vain ehkä askarrella siihen kasvihuone päälle.

2 kommenttia:

  1. Saitpa ne irti toisistaan, oli varmaan aika homma.
    Tuollaiset "narut" kertovat niukasta valosta ja tiheästä kasvustosta. Olen minäkin niitä kasvatellut. Nyttemmin olen vähentänyt lukumääriä ja lisännyt valoja.

    VastaaPoista
  2. Makuuhuoneen ja keittiön ikkunat on luoteeseen, tarkemmin suuntaan 325°. Keittiössä on kattovalo välillä päällä, makuuhuoneessa harvemmin mitään valoa. Olohuoneen valosta tulee toki keittiöön asti hajavaloa mutta samantapaista ongelmaa niilläkin chileillä on kun nojaavat ikkunaa vasten ja punoutuvat toisiinsa.

    VastaaPoista